Scortisoara (Cinnamon cassia) provine din China Antica si este mirodenia cea mai importanta, spun scrierile intelepte vechi. Proprietatile sale vindecatoare sunt declinate mai ales in medicinala clasica si traditionala, pe langa faptul ca este una din cele mai apreciate savori in arta culinara.

Chines cassia (C. cassia, syn. Aromaticum) din regiunea China-Vietnam este specia cea mai importanta si cu o raspandire larga pe piata. Dar este raspandita si Indonesian cassia (C.burmannii ).

Denumirea Cinnamon ((sweet wood-lemn dulce),Kinnamon orKinnamomon (greaca)  se presupune ca ar fi de origine semitica de la cuvantul din ebraica Quinamom sau Kayu Manis insemnand de asemenea lemn dulce este o denumire care provine din Malayanand Indonesian.

Lemn dulce, Canella, este denumita si in latina denumire preluata si in limbile europene.

Este cultivata mai ales in Sri Lanka, in Seychelles, Madagascar si India.

Numeroasele sale beneficii, descrise de medici vestiti antici – apar si in textele sacre – ateste aceasta minunata sustinere a unui lemn sacru in cresterea fortei vitale denumita QI.

Ròu Guì Xīn Cinnamon Heart este o alta specie de scortisoara renumita pentru vindecarea tuturor afectiunilor inimii si echilibrare energetica, echilibrarea metabolismului.